Értékpapír kibocsátás

NOMAD (Nominated Advisor) - Kijelölt tanácsadó

A Budapesti Értéktőzsde partnereként, a NAVIGATOR a Random Capitallal közösen teljeskörű szolgáltatás-csomagot biztosít tőkepiaci forrásbevonás esetén. Ennek keretében támogatást nyújt kötvények és részvények nyilvános vagy zártkörű kibocsátásában és értékesítésében.

BÉT - XTEND

A Kijelölt Tanácsadó státusz a Budapesti Értéktőzsde által alapított új intézmény, amely kizárólagos jogosultsággal rendelkezik arra, hogy a BÉT által indított új piaca, az Xtend-re lépő vállalatok nyilvános értékpapír kibocsátását lebonyolítsa.
Az Xtend a tőzsde új, kifejezetten a KKV-kra specializálódott piaca, ahol a piacra lépő vállalatok – miközben részesülhetnek gyakorlatilag a tőzsdei listázás minden előnyében – a hagyományos tőzsdei piacokon alkalmazottnál lényegesen alacsonyabb követelményekkel és alacsonyabb piacra lépési költségekkel találkoznak. A piacra lépés költségeit emellett a BÉT speciális támogatási rendszere tovább csökkenti.

Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

Az Xtend piacra lépő és tőkebevonást tervező cégek számára kivételes lehetőséget jelent, hogy a Széchenyi Tőkealap Kezelő Zrt által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap mintegy 13 milliárd forintnyi kerettel rendelkezik, amely kizárólag olyan vállalatok számára elérhető, akik vállalják a tőzsdei megmérettetést.

A tőzsdére lépés előnyei

A tőzsdei megjelenés ugyanakkor nemcsak azoknak a cégeknek jelenthet alternatívát, akik külső tőkét akarnak bevonni, hanem azoknak is, akik a tőzsdei listázás egyéb előnyeit (reputációs, üzleti bizalmi illetve adó) akarják kihasználni vagy a forrásbevonást csak a tőzsdére lépést követően akarják lebonyolítani. Erre az esetre nyújt megoldást az ún. Technikai bevezetés, amelynél a cég nyilvános részvénytársasággá alakul, de nem bonyolít le nyilvános részvénykibocsátást.

A NAVIGATOR és a RANDOM Capital ajánlata

A Navigator Investments partnerével, a RANDOM Capitallal közösen a tőzsdére lépés teljes folyamatán végig kíséri cégét a finanszírozási stratégia kialakításától a tőzsdei kereskedés támogatásáig. Szolgáltatás csomagunk tartalmazza:

 • A cég átvilágítását és értékelését – jogi és üzleti szempontból – a cég alkalmasságának vizsgálatát
 • A befektetői tárgyalások lebonyolítását
 • A nyilvános értékpapír kibocsátás dokumentációjának elkészítését
 • A kibocsátás engedélyezési folyamatának managementjét
 • Jogi tanácsadást a nyilvánossá válással kapcsolatban
 • Kommunikációs tanácsadást a részvényértékesítés során
 • A részvény értékesítés lebonyolítását
 • Folyamatosan támogatni a kibocsátót a piacra lépést követően is
  • felügyelni a tájékoztatási kötelezettségek végrehajtását
  • részvénykereskedés támogatása elemzésekkel, esetleg árjegyzéssel