SYNERGON csoport

SYNERGON csoport

2011 – 2013

Válságmenedzsment a fókuszban

A SYNERGON Informatika Nyrt. 2011-ben, a tranzakció időpontjában története mélypontján volt. A részvény árfolyama 140 forint környékére csökkent, ami az addigi legalacsonyabb részvényár volt.
A cégcsoport korábbi menedzsmentje a keletkezett szakmai és pénzügyi problémáival nem volt képes megküzdeni, ezért a működési költségek markáns csökkentésére volt szükség 2012-ben.

A NAVIGATOR csapata ekkor kifejezetten válságmenedzserként jelent meg a SYNERGON-ban és annak leányvállalataiban.

Jutasi Zoltán és csapata újratárgyalta a lejáró banki hiteleket és ismét stabilizálta a Társaság működését is, melynek keretében a cégcsoport működési költségeit éves szinten több mint 25%-al sikerült csökkenteni. Minden vevői és szállító szerződést újra kellett kötni, így a Társaság eredményessége jelentősen növekedett a 2012-es és 2013-as években.
A vezető, hazai tulajdonú, regionális szinten tevékenykedő megoldásszállító vállalat részvényeit abban az időben a Budapesti Értéktőzsdén jegyezték. Ugyanezen évben a NAVIGATOR lett a legnagyobb részvénytulajdonos a cégben 15.89%-kal. A sikeres átszervezés után a csoport árbevétele meghaladta a 70 millió dollárt, és a részvény darabonkénti ára pedig 140 forintról 450 Forint körüli értékre emelkedett.

Sajnálatos módon az egyik legnagyobb vevő, a BKK a SYNERGON akkori legnagyobb projektje során teljesen értelmezhetetlen módon lépett fel, melynek következtében a SYNERGON-t közel 2 milliárd forintos kár érte. A NAVIGATOR ekkor úgy döntött, hogy értékesíti a SYNERGON részvényeit és kiszáll a vezetésből is.