MORANDO Befektetési Tőkealap

MORANDO Befektetési Tőkealap

2013 – 2014

A MORANDO Befektetési Alapkezelő Zrt. az Európai Unió és magánbefektetők által finanszírozott Jeremie Program kockázati-tőkealap program egyik résztvevője volt. Az Alap a befektetési időszakban közel 25 millió dollar befektetést eszközölt. A Tőkealap-kezelő 100 ezer és 1.5 millió dollár közötti értékben fektetett be elsősorban közép- és hosszú távon innovatív vállalkozásokba, start-upokba vagy növekedési fázisban levő cégekbe. A Morando befektetéseit, mint más Jeremie tranzakciókat is sok támadás érte a magyar sajtóban, azonban a támadások mögött elsősorban politikai szándék és a cikkeket jegyzők hozzá nem értése volt tetten érhető.

A teljesség igénye nélkül a NAVIGATOR 2013-ban pénzügyi befektetőként, kisebbségi részvénypakettet vásárolt az Alapkezelőben és az Alapban azzal a célzattal, hogy a társaságok működtetésében is részt vállalhat a későbbiekben. A tranzakciók során jól látható volt, hogy kisrészvényesként sem a tranzakciókra, sem pedig a felvásárolt cégek működtetésére érdemi befolyása nincsen, így a portfolió kialakítását követően, 2014-ben kiszállt az Alapból és az Alap-kezelőből is.

A NAVIGATOR menedzsmentje az Alapban és az Alapkezelőben vezető tisztséget nem töltött be, így a befektetések során döntéseket nem hozott.

Tranzakció értéke: 30 millió dollár, exit: 2014.

www.morando.hu