BioTech – APERUS Pharma Zrt.

Q134R molekula – Az Alzheimer kór ellen

Kik vagyunk?

Az APERUS Pharma Zrt. egy az Alzheimer kór elleni küzdelemre létrehozott projekt társaság. Az Aperus alapítói az elmúlt tíz évben közel 2 milliárd forintot költöttek erre a kutatási területre. Az AVIDIN csapata által 10 éve azonosított Q134R molekula fejlesztése mára túl van az I/a fázison, így alkalmassá vált arra, hogy egy nemzetközi szintű projekt keretei között folytatódjon a munka. Az Aperus, mint projekt társaság tulajdonolja a molekulához kapcsolódó szabadalmakat és jogokat.

A magántőke-befektetések szervezésével és lebonyolításával foglalkozó NAVIGATOR kisebbségi részesedést szerzett az Alzheimer kór elleni gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó APERUS Pharma Zrt.-ben. Az új céget a szegedi központú AVIDIN biotechnológiai vállalattal közösen hozták létre a tulajdonosok azért, hogy célirányosan tudják finanszírozni a kutatás-fejlesztési projektet. A NAVIGATOR Investments Zrt. ennek megfelelően a projekt kockázatitőke befektetője és üzleti tanácsadója, melynek keretében kisebbségi részesedést szerzett az Alzheimer kór elleni gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó APERUS Pharma Zrt.-ben.

A SONEAS Vegyipari Kft. egy magas színvonalú szakmai tudással rendelkező gyógyszervegyészeti cég. Fejlesztéseiket gyakorlatias megközelítéssel végzik, ami új lehetőségeket biztosít ügyfeleiknek és növeli fejlesztési projektek értékét. Kutatás-fejlesztési szolgáltatásaik minimalizálják az orvosi kémiai elágazások növekedésével kapcsolatos kockázatokat. A SONEAS a projekt során szakmai együttműködő partnere az AVIDIN-nek, ennek keretében kisebbségi részesedést szerzett az Alzheimer kór elleni gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó APERUS Pharma Zrt.-ben.

A Drem Kft. Kutatás Fejlesztéssel foglalkozó magántársaság, amely az informatikai, mérnöki és egészségügyi kutatásai során szorosan együttműködik az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikus kutatóival. A cég a legújabb kutatási eredményeket felhasználva, számos iparágban fejleszt innovatív megoldásokat. a Drem ügyfelei közé tartozik a General Motors, a GE Lighting, és maga az ELTE, valamint a Szegedi Tudományegyetem.

Mit teszünk?